YEMELERE DOYAMAYACAĞINIZ PROFİTEROL
YEMELERE DOYAMAYACAĞINIZ PROFİTEROL
Ah Corona, vah corona...! Sosyal izolasyon, karantina artık hayatımızın bir parçası oldu. Ev içindeki seyahatlerimizin en önemli destinasyonu ise pek tabiki mutfaklarımız...
E o zaman ne duruyoruz, masterchef edasıyla bu gün profiterol yapmaya ne dersiniz...?
Malum zamanımız bol, ama kolay ve çabuk yapmanızı sağlayacak tüyolarıyla birlikte...:))
Ama profiterol denilince 1944 yılında Cercle D'orient binasında başlayan yolculuğuna, bugün mis sokakta devem eden ''İnci Pastanesi''ni anmadan olmaz. Bknz.''.İstanbul'un Simgesel Lezzetleri'' yazımız.
MALZEMELER
1- 1 su bardağı un
2- 125 mg. tereyağı
3- 3 adet yumurta
4- 1 su bardağı su
KREMA
1- 1/2 lt. süt
2- 1 adet yumurta
3- 3-4 yemek kaşığı un (3 kaşık un, 1 kaşık buğday nişastası koyabilirsiniz.)
4- 3/4 su bardağı şeker
5- 1 paketvanilya
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheyt9hoif-97hzMBT80UXWA9e0G9bLJk9t-yzlqkG3pNGShsxT2K68UAImbMk9aY6L4ZiPEmoPLFXVeZsM_2lzIMlPpwa_CCMNOkGhbiUofTyd8iOBvz_fFSoAdkBkJ4PDxhIQ4Gtygz4/s200/IMG_0403.PNG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSikX1WuQJxYpdghrJPt2hN0rp2dsrAQA-86dBk-5WPER_9xzUB8Yv9qMtw1hyphenhyphenuQpMu4eODh7NU4I0B6n0vJ-ttyZET4euOzXjWeIcd8raAugOsEwrbf4nK9kUNJhijZ6hSUPezU6BJMc/s200/IMG_0377.HEIC)
veya 1 paket dr. Oetker pastacı kreması
üzeri için dr. Oetker çikolata sos
veya bitter çikolata, krema
YAPILIŞI
Bir tencereye yağ ve bir bardak suyu koyup kaynatalım. Unu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocağı kapatıp hamurumuzu soğutalım.
Yumurtaları tek tek hamura yedirerek ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye alalım.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye, kahve kaşığı yardımıyla aldığımız hamurumuzu aralıklı olarak dizelim. 180 derece ısttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. (Yaklaşık 45 dakikada pişiyor.)
Kreması için süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencerede iyice karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Vanilyayı da ekleyip altını kapatalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutalım. İstiyorsanız hazır pastacı kremasıda kolay ve güzel oluyor. Bir bardak süt ile çırpıp buzdolanda aynı şekilde bekletiyorsunuz. Pişen hamurlar soğuduktan sonra bir krema şırıngası yada sıkma torbası yardımıyla içine kremayı dolduruyoruz. Çikolata sosunu bir bardak süt ile çırpıp ocak üzerinde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık hale gelince profiterol toplarının üzerine döküyoruz. Üzerini toz Antep Fıstığı ile süsleyip buzdolabında soğutuyoruz.
(Çikolata sosu da kendiniz yapmak istiyorsanız, 3 paket Nestle bitter kare çikolatayı kırıp içerisine 1 paket kremayı koyarak kısık ateş üzerinde karıştırın. Sos haline geldikten sonra ocaktan alın ve ılık hale gelinceye kadar bekletin.)
AFİETLER OLSUN...!!!
Ah Corona, vah corona...! Sosyal izolasyon, karantina artık hayatımızın bir parçası oldu. Ev içindeki seyahatlerimizin en önemli destinasyonu ise pek tabiki mutfaklarımız...
E o zaman ne duruyoruz, masterchef edasıyla bu gün profiterol yapmaya ne dersiniz...?
Malum zamanımız bol, ama kolay ve çabuk yapmanızı sağlayacak tüyolarıyla birlikte...:))
Ama profiterol denilince 1944 yılında Cercle D'orient binasında başlayan yolculuğuna, bugün mis sokakta devem eden ''İnci Pastanesi''ni anmadan olmaz. Bknz.''.İstanbul'un Simgesel Lezzetleri'' yazımız.
MALZEMELER
1- 1 su bardağı un
2- 125 mg. tereyağı
3- 3 adet yumurta
4- 1 su bardağı su
KREMA
1- 1/2 lt. süt
2- 1 adet yumurta
3- 3-4 yemek kaşığı un (3 kaşık un, 1 kaşık buğday nişastası koyabilirsiniz.)
4- 3/4 su bardağı şeker
5- 1 paketvanilya
veya 1 paket dr. Oetker pastacı kreması
üzeri için dr. Oetker çikolata sos
veya bitter çikolata, krema
YAPILIŞI
Yumurtaları tek tek hamura yedirerek ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye alalım.
Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye, kahve kaşığı yardımıyla aldığımız hamurumuzu aralıklı olarak dizelim. 180 derece ısttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. (Yaklaşık 45 dakikada pişiyor.)
Kreması için süt, un, şeker ve yumurtayı bir tencerede iyice karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirelim. Vanilyayı da ekleyip altını kapatalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutalım. İstiyorsanız hazır pastacı kremasıda kolay ve güzel oluyor. Bir bardak süt ile çırpıp buzdolanda aynı şekilde bekletiyorsunuz. Pişen hamurlar soğuduktan sonra bir krema şırıngası yada sıkma torbası yardımıyla içine kremayı dolduruyoruz. Çikolata sosunu bir bardak süt ile çırpıp ocak üzerinde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ilık hale gelince profiterol toplarının üzerine döküyoruz. Üzerini toz Antep Fıstığı ile süsleyip buzdolabında soğutuyoruz.
(Çikolata sosu da kendiniz yapmak istiyorsanız, 3 paket Nestle bitter kare çikolatayı kırıp içerisine 1 paket kremayı koyarak kısık ateş üzerinde karıştırın. Sos haline geldikten sonra ocaktan alın ve ılık hale gelinceye kadar bekletin.)
AFİETLER OLSUN...!!!